Op verkenning in Geertruidenberg (foto: Rob van Hal). Dit artikel is het 3e in een serie van 8 in een samenwerking tussen Het Kanton en de VVV
Op verkenning in Geertruidenberg (foto: Rob van Hal). Dit artikel is het 3e in een serie van 8 in een samenwerking tussen Het Kanton en de VVV (Foto: Rob van Hal)

Op verkenning in vestingstad Geertruidenberg

Op zoek naar een leuke bestemming voor een dagje uit? Geertruidenberg - Vestingstad aan De Biesbosch - met zijn prachtige historische kern heet u van harte welkom.

GEERTRUIDENBERG - Aan de hand van het boekje ´De Sleutel van Holland' gaat u op verkenning door een levend stukje historie. Met de vernieuwde uitgave wordt het ontdekken van het verleden van Geertruidenberg nog aantrekkelijker. Door de mooie foto´s in de brochure kunt u thuis nagenieten van de historische wandeling.

Niet alleen tijdens deze wandeling proeft u het verleden van deze grensvesting. Ook in Museum De Roos staat de geschiedenis van de stad centraal. Zo tonen maquettes op de begane grond er de ontwikkeling van de vesting. In de kelder wordt het krijgsverleden van de vestingstad in beeld gebracht door vijf andere kleurrijke maquettes. Uw toegangskaartje is inbegrepen in het arrangement.

Vanzelfsprekend hebben we ook aan rustpunten gedacht, zodat u de tijd kunt nemen om te genieten van alle mooie indrukken die u beleeft in Geertruidenberg. Tapperij Huis ten Bos aan de Markt ontvangt u met verse koffie. Zittend op het terras hebt u een prachtig uitzicht over het unieke historische marktplein van de stad. Voor uw smakelijke lunch met soep, sandwiches en koffie of thee, kunt u kiezen tussen Lunchroom Ons Petries, DoT@ze concept store en ´t Bergsch Backhuys. U vindt ze allemaal op de Markt. In de schaduw van de oude Hollandse kandelaarlinden geniet u van uw lunch.

Om de verkenning van Geertruidenberg nog levendiger te maken, kunt u de stadswandeling lopen onder begeleiding van één van onze enthousiaste stadsgidsen. Misschien hebt u zelf specifieke wensen voor de invulling van uw dagje uit. Laat het de VVV weten en we helpen u om een onvergetelijke herinnering aan Geertruidenberg te houden.

Het arrangement is uitsluitend te reserveren bij VVV Geertruidenberg.

Onderschrift foto: Op Verkenning in Geertruidenberg

Meer berichten