Foto:

Column Jes!sica Voets: True Colors

I see your true colors
And that's why I love you
So don't be afraid to let them show
Your true colors
True colors are beautiful
Like a rainbow….

Het liedje True Colors door Phil Collins komt bij me binnen als donderslag bij heldere hemel. Het is namelijk de weg die ik aan het gaan ben: gewoon mezelf zijn en mijn ware kleuren laten zien. En dat ging niet zonder slag of stoot. Door een bedrijfsongeval kreeg ik whiplashklachten, wat ik een plekje diende te geven. Daar kwam bovenop dat ik moest dealen met onverwerkte zaken uit mijn heftige verleden, die opspeelden door de vele uitblijvende of egocentrische reacties van mensen om me heen, waarbij contact werd verbroken. Ik was nu eenmaal niet meer de zogenaamd stoere, maar eigenlijk pleasende Jessica die overal voor in was en met raad en daad voor je klaar stond. Ik had immers al genoeg aan mezelf.

Het was meer dan zwaar, maar de verwerking daarvan is nu achter de rug en qua gezondheid ligt er een basis. Met dingen die ik kan, waarbij nog vooruitgang mogelijk is, maar ook dingen die moeilijker gaan. Dat laatste vind ik lastig om te accepteren, want ik geloof nu eenmaal dat ik Superpowers heb!

Met pijn en oorsuis ga ik gemakkelijk om, maar prikkels zoals beweging, licht en geluid komen enorm binnen. Ik ben aan het leren om hierin grenzen te stellen en merk dat het anders wordt. Mijn whiplash dwingt me tot het opzoeken van rust en stilte. Door zentraining merk ik steeds vaker een diepe stilte in mezelf, van waaruit spontaniteit en een 'weten' ontstaat. En ondanks alle prikkelgevoeligheid is daar zelfs mijn passie Jes! uit voortgekomen, want ik geloof dat in de kern iedereen Superpowers heeft… :-)

Wat ik voor mijn kiezen heb gekregen wens ik niemand toe. Maar wat zijn er mooie dingen uit aan het ontstaan. En wie had gedacht dat ik nu pas werkelijk mezelf aan het worden ben, gewoon zoals ik ben.

Met true colors en al!

Jes! Radio-TV-Schrijfsels: jessicavoets.wordpress.com

Meer berichten