Henk Snoeren (links) bedenkt in Waspik een oplossing voor een moeilijke stoot
Henk Snoeren (links) bedenkt in Waspik een oplossing voor een moeilijke stoot (Foto: Bram Speijer)

BV Arena-Linberg wint Zomertweekamp Driebanden

De Biljartvereniging Arena-Linberg Vakantiegevoel heeft de revanchepartij in Oosterhout tegen BV Den Bolder uit Waspik nipt verloren, maar wist de Zomertweekamp Driebanden (ook nipt) te winnen!

Was het op dinsdag 16 juli 2019 in Waspik 43-39 in t voordeel van Arena-Linberg, waren de rollen op een heel warme dinsdag 23 juli 2019 in een redelijk koel Biljartcentrum ’t Hartje in Oosterhout omgedraaid (52-55,2). Alhoewel beide teams dit jaar hun uitwedstrijd wonnen, moest organisator Bram Speijer toch even rekenen om de winnaar van de Zomertweekamp Driebanden 2019 bekend te kunnen maken. BV Den Bolder behaalde in totaal 94,2 punten, terwijl BV Arena-Linberg -ondanks een slechte partij van de organisator- 95 punten wist te behalen! Bert van Riel uit Waspik stak (figuurlijk) met kop en schouders boven iedereen uit! Hij speelde (tegen Speijer) de kortste partij (13 in 23 beurten) en maakte de hoogste serie van de dag, t.w. 5 caramboles!

Dit jaar was de tweede Tweekamp Driebanden tussen Waspik en Oosterhout, maar alle spelers/leiders waren ervan overtuigd: Deze opgestoken kaars mag niet meer uitgaan! Dingeman Picocrie: “Mijn initiatief van zomer 2018 mag zo tot in lengte van jaren worden herhaald!” Speijer stelt, dat Arena-Linberg elk jaar weer zal meewerken aan zo een Zomertweekamp Driebanden, waarna Picocrie een creatief en zelf handgemaakt varkentje, die -vanwege niet gemelde, dus onzekere “zwijntjes”- door hem werd uitgereikt aan nieuwkomer Joop Nooten van de thuisspelende vereniging…

Speijer maakt van de gelegenheid gebruik te melden, dat geïnteresseerde en gemotiveerde niet gebonden biljarters, die willen driebanden op de donderdagavond, zich bij hem kunnen aanmelden (0650435495).

Meer berichten