Op speurtocht naar muizen en olifaanten (foto). Dit artikel is het vierde in een serie van acht in een samenwerking tussen Het Kanton en de VVV
Op speurtocht naar muizen en olifaanten (foto). Dit artikel is het vierde in een serie van acht in een samenwerking tussen Het Kanton en de VVV (Foto: )

Ontdekken met muizen en olifaanten

Drie belevingstochten voor kids

VVV Geertruidenberg

Drie belevingstochten voor kinderen in Geertruidenberg, Raamsdonk en Raamsdonksveer, uitgezet langs mooie historische plekken, uitzichtpunten en speeltuinen. Naast speuren, kom je wat te weten over het verleden van de kern. Je gaat op pad met amulet, stickervel en folder. De routes zijn gratis en vind je terug in de folder, maar ook via de gratis izi.TRAVEL app. De app is een leuke aanvulling met passende geluidsfragmenten.

REGIO - In Geertruidenberg en Raamsdonk vind je twee muizenroutes. In Geertruidenberg vind je negen stadsmuizen, een route van 4,4 km. Plus twee muizen die de brug zijn overgegaan naar Raamsdonksveer, een extra lus van 2,5 km. 'Een aantal muizen ging tot de watersnood van 1412 in Raamsdonk bij de Lambertuskerk wonen. Toen het daar erg nat werd hebben ze snel hogere plekjes opgezocht.' In Raamsdonk loop je een route van 3,3 km langs negen dorpsmuizen.

Olifaantentocht

In Raamsdonksveer zoek je niet naar muizen, maar naar olifaanten. Veertien Faanten vind je in Raamsdonksveer (Faanteland met carnaval). Verdeeld over drie korte routes die afzonderlijk of achter elkaar gelopen kunnen worden. Loop je de routes in één keer dan ben je 5 km onderweg.

Speuren, puzzelen en leren

Ook zin om kennis te maken en te leren met Frits Fluitmuis, Kas Kijkmuis, Koos Kerkmuis, Zusje Zoolmuis, Bertus Blaasfaant, Pita Parkfaant en hun vele familieleden en vrienden? Haal amulet, stickervel en kaart bij VVV Geertruidenberg of één van de vele andere uitgiftepunten die je vindt op www.muizentocht.nl. Voor alle drie de tochten is er een apart setje. Op de kaart vind je alle plekjes en plekjes van de muizen en olifaanten. Bij iedere muis en Faant staat een bord met een gedicht, een opdracht en een cijferpuzzeltje. Kun je ze vinden? Dat wordt lekker speuren en puzzelen lopend of met de fiets.

Meer berichten