Doe mee aan de Stadswandelingen Geertruidenberg in de maand augustus. Zie ook: www.vestingstadaandebiesbosch.nl
Doe mee aan de Stadswandelingen Geertruidenberg in de maand augustus. Zie ook: www.vestingstadaandebiesbosch.nl (Foto: )

Stadswandelingen in augustusmaand

In de maand augustus nodigt het VVV kantoor in Geertruidenberg Vestingstad aan De Biesbosch u uit voor diverse historische wandelingen en rondleidingen.

GEERTRUIDENBERG - 15 augustus: Stadswandeling met torenbeklimming. Tijdens deze wandelingen wordt u rondgeleid door het Stadhuis met de seccokamer en de Vierschaar. Ook beklimt u de toren van de Geertruidskerk waar u o.a. het carillon en de grote Maria klok kunt aanschouwen én horen. Zéér bijzonder is het fraai gerestaureerde eeuwenoude torenuurwerk. Kosten: € 4,50 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen.

Zondag 4 augustus: Vestingwandeling met demonstratie Bergsche Batterij

Na een spectaculaire demonstratie van de middeleeuws uitgedoste Bergsche Batterij op het wapenveld, wandelt u met een gids langs de vesting- en verdedigingswerken. Kosten: volwassenen € 4,50, kinderen € 1,50.

Donderdag 8 en 22 augustus: Stadswandeling met rondleiding Geertruidskerk

Speciaal op deze dag krijgt u óók een rondleiding door de Geertruidskerk. Wist u dat hier eens een tufstenen romaanse kerk heeft gestaan? Onder andere de crypte en rouwborden zijn zeer bijzonder. Kosten: volwassenen € 4,50, kinderen € 1,50.

Zondag 11 en 25 augustus: Torenbeklimming

Na een stevige klim, onderbroken door drie rustpunten, wordt uw inspanning beloond met een fraai uitzicht over de stad en wijde omgeving. Kosten: volwassenen € 3,50, kinderen € 1,50. Kaarten kunnen worden gekocht bij de toren.

Alle wandelingen beginnen om 14.00 uur bij het VVV kantoor, Markt 46. De torenbeklimmingen op 14 en 28 juli starten om 14.00 uur bij de toren.

Voor € 2,00 kunt u een uur vóór aanvang van de wandeling een bezoek brengen aan Museum De Roos, waar de wisseltentoonstelling ´Oma´s Spullekes´ te bewonderen is.

De museumjaarkaart is geldig.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten in de gemeente Geertruidenberg ? Volg de VVV op Facebook, Instagram of kijk op de website www.vestingstadaandebiesbosch.nl


Onderschrift foto:

Meer berichten