Eén van de grotere draaiattracties werd optisch een bloem bij een tijdopname van de kermis, vorig jaar op het Slotjesveld.
Eén van de grotere draaiattracties werd optisch een bloem bij een tijdopname van de kermis, vorig jaar op het Slotjesveld. (Foto: )

Klappeijstraat zet bloemetjes buiten

Een podium in het midden van de straat alwaar live en dj-muziek bijna drie dagen het terraspubliek zullen vermaken. Een overvolle agenda met live optredens voor elk wat wils. De samenwerkende horeca in de Oosterhoutse Klappeijstraat gaan komend weekend de kermisbloemetjes buiten zetten. Het belooft veel feest te worden!

Door Casper van Aggelen

Als om 19 uur vrijdagavond alle kermisattracties op de diverse pleinen en straten worden aangezet, maakt de Oosterhoutse uitgaansstraat Klappeijstraat zich op voor hun eerste avond feest. Zo gaat de aimabele Oosterhoutse zanger Vinzzent - die afgelopen zaterdag nog een eigen festival op het strand had (zie voorpagina van deze editie) - café Binnen 'op z'n koppie en op z'n kaaantje zetten'. Wees op tijd binnen, want het kan best eens druk worden.
Terwijl Vinzzent zijn kneiters Dansé, Dromendans en Cecilia aan het Binnen-publiek serveert, wordt op het podium buiten door de huiszanger van 't Stammineeke - Robin van Herwijnen - en DJ Mingo de boel een flink opgeleukt.
Op vrijdag staat in café De Stapmolen Bryan Stricker op het vierkante-meter-podiumpje en hebben Club Sweet, 't Stammineeke en de Kletsereij fijne plaatjesdraaiers in huis.

Zaterdag is het bij Club Sweet een ouderwetse 'hitjesdag'. Dj Wouter en DJ Stijn Reversma zijn verantwoordelijk voor de juiste klanken in de straat en in café de Pub staat de nieuwste leuke band uit de regio XQ's MI (spreek uit als Excuse Me) 's avonds op het podium. 'Meezing-atleet' Bob van Veen smeert de keeltjes en strekt de handjes in De Stapmolen en ook in de andere kroegjes wordt aan de ambiance gewerkt.
Voor de dames en heren die van leuke live-muziek houden; Demi Poortman brengt zondagmiddag wat vriendjes en vriendinnetjes mee naar het buitenpodium in de straat. Ongeveer vanaf 15 uur zal hij met onder andere Dre Delheij en Nikki Schollen herinneringen maken aan de kermis in Oosterhout. DJ Mingo neemt later het muziekstokje in de leukste straat van Oosterhout over.

Meer berichten