Stagebegeleider Jurgen Kaal feliciteert namens het Radius College in Breda Werner Mathijssen met z'n verkiezing van beste praktijkopleider.
Stagebegeleider Jurgen Kaal feliciteert namens het Radius College in Breda Werner Mathijssen met z'n verkiezing van beste praktijkopleider. (Foto: )

Bluekens Truck en Bus Oosterhout beste praktijkopleider van Brabant

Werner Mathijssen, praktijkopleider bij Bluekens Truck en Bus aan de Souverein-
straat 4 in Oosterhout, werd dinsdag 13 augustus jl. flink in het zonnetje gezet omdat hij verkozen is tot de beste praktijkopleider in onze provincie Noord-Brabant in de sector mobiliteit, transport, logistiek en maritiem.

BREDA/OOSTERHOUT - Werner Mathijssen leidt al jarenlang mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden en in samenwerking met de scholen weet Werner de studenten samen met collega-praktijkbegeleiders de juiste competenties bij te brengen.

Meer dan alleen vak leren

Het Radius College in Breda is erg blij met de inzet van Werner Mathijssen: ,,Werner doet meer dan alleen het aanleren
van het vak. Hij kijkt ook naar de student als persoon en stimuleert ze om ook sociaal en maatschappelijke een ontwikkeling door te maken tijdens de stage. Daarnaast voegt hij ook inhoudelijk iets toe aan ons onderwijs, door als examinator te beoordelen bij ons op school en door actief aanwezig te zijn op bijeenkomsten van leermeesters en meetings van de Truck Academy. Wij vinden het dan ook heel mooi dat Werner op deze manier de waardering krijgt die hij verdient.''

Door SBB erkend leerbedrijf

De mbo-studenten volgen het
praktijkgedeelte van hun opleiding bij 'n door SBB (wat staat voor Samenwerkingsorganisa-
tie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) erkend leerbedrijf. De erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Stageplekken en leerbanen

De verkiezing van beste leerbedrijf en beste praktijkopleider is uitgeschreven door SBB. Met deze verkiezing vraagt de SBB samen met het ministerie van OCW aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor de mbo-studenten in heel het land. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de ongeveer vijfhonderdduizend mbo-studenten voor hun rekening.

Tijdens de Dag van het mbo

Maandag 18 november houden de MBO Raad en SBB in het theater Orpheus in Apeldoorn de Dag van het mbo. Dan worden de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen. Meer over de Dag van het mbo kun je vinden op www.dagvanhetmbo.nl.

Meer berichten