Het team van Fysio- en Healthcenter De Beemd dat meedoet aan de zwemtocht in Breda. Wekelijks trainden ze in de Galderse Meren.
Het team van Fysio- en Healthcenter De Beemd dat meedoet aan de zwemtocht in Breda. Wekelijks trainden ze in de Galderse Meren. (Foto: )

Oosterhouters in actie bij Swim to Fight Cancer

OOSTERHOUT - Toen de oncologiefysiotherapeuten van Fysio-en Healthcenter De Beemd hoorden van de Swim to fight cancer, werd er gelijk actie ondernomen in de praktijk. Een plan werd gesmeed en al gauw was er een team van 7 medewerkers en (ex-)kankerpatiënten gevormd dat vol enthousiasme aan het trainen is geslagen. Op zondag 1 september duiken zo'n 60 teams de Bredase singels in om 2 kilometer te zwemmen om geld op te halen voor KWF wetenschappelijk kankeronderzoek.


Vanessa Roest en Angela Kapitein zijn beiden oncologiefysiotherapeut en oedeemfysiotherapeut en hebben dagelijks te maken met (ex-)kankerpatiënten in de praktijk. 'Het is bewonderenswaardig hoe gemotiveerd en fanatiek de patiënten zijn die nog middenin hun behandeltraject zitten of hier net mee klaar zijn. Gelukkig gaat de revalidatie vaak goed, maar helaas is er ook een groep patiënten die moet leren leven met de bijwerkingen van de anti-kankerbehandeling of die de ziekte niet overleeft. Voor deze mensen zetten wij ons in om die twee kilometer uit te zwemmen en op deze manier zoveel mogelijk geld in te zamelen om nog meer onderzoek te kunnen doen naar deze verschrikkelijke ziekte', aldus de dames.
'Ontzettend trots zijn wij ook op de ex- kankerpatiënten uit de praktijk die net hun behandeling hebben afgesloten. Iedereen kan een voorbeeld nemen aan Miriam en Femke, na alles wat zij hebben moeten doorstaan gaan ze er voor de volle 100% voorop om geld in te zamelen voor het broodnodige onderzoek en om hun eigen grenzen te verleggen. Petje af voor deze dames!'
De zwemtocht van twee kilometer door de Haven van Breda zal vergezeld worden door muziek van een DJ, foodtrucks en een hoop enthousiaste mensen langs de kant. Komt u ook kijken en aanmoedigen? Het belooft een groot spektakel te gaan worden.
Sponsoringen zijn uiteraard welkom op: https://www.fightcancer.nl/fundraisers/Fysio-en-Healthcenter-De-Beemd

Meer berichten