Foto: Casper van Aggelen

Column Andy Marcelissen: De grote vier

Wat een spraakmakend sportweekend. Willem II staat bovenaan. NAC Breda ook. RKC staat een plaatsje boven NAC, maar dan een divisie hoger, dus eigenlijk gewoon onderaan.

Marianne Vos is weer helemaal terug van nooit weggeweest. Mathijs de Ligt zit met zijn kont, die omgerekend vanuit zijn totaal postuur een waarde heeft 15 miljoen euro, op de reservebank van Juventus.

De dameshockeyers doen waar ze goed in zijn: winnen op de juiste momenten.

De mannenhockeyers doen waar ze goed in zijn: verliezen op de juiste momenten, net als tennisster Kiki Bertens.

Wielrenner Steven Kruiswijk ligt nu al op een bijna niet meer goed te maken achterstand in de Spaanse Vuelta, omdat een bewoonster vlakbij een gevaarlijke bocht het idee kreeg om haar tuin te gaan sproeien.

Wat moet je immers anders doen op een dag dat één van 's werelds grootste wielercircussen zowat door je tuin raast.

Een dierenactiviste trekt tijdens het EK paardensport haar shirt uit en rent het parcours op. Waarna de hengst van Marc Houtzager dusdanig opgewonden raakt dat zijn lat een hindernis raakt.

Zwaargewicht Michael van Gerwen wint voor de 345e keer van bolle Barney. Ook dat is sport.

Maar het meest opvallende nieuws was voor mij de onlangs gestopte Wesley Sneijder die zijn debuut maakte bij de oud-internationals.

Twee weken nadat hij heeft aangekondigd om zijn voetbalcarrière te beëindigen, ziet Lil' Wesley er nu al uit als een Django Wagner in wording.

Het kan snel gaan. Zonder Yolanthe wordt er sowieso weinig meer gesport, denk ik.

Ooit stonden ze bekend als de 'Grote Vier' van het Nederlands elftal. Arjen Robben, Robin van Persie, Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder: een gouden generatie, vier supertalenten, exponenten van de Hollandse jeugdopleiding.

De Grote Vier zijn nu alle vier met pensioen. Yolante en Sylvie vielen overigens ook ooit onder de 'Grote Vier', maar dat is weer een heel ander verhaal.

Het is niet te hopen dat we Wesley zien afglijden zoals Maradonna. Al die prachtige goals, maar ook fantastische assists. Zijn splijtende dieptepass op Robben die de 5-1 tegen Spanje inleidde op het WK 2014, onvergetelijk.

Nu loopt Wesley over auto's en wil hij voetbalcoach worden. Of loodgieter. Het maakt hem niet uit. Of toch darter?

andymarcelissen.nl

Meer berichten