Natuurbeleving in en rond de gemeente Geertruidenberg. (foto: René Schotanus)
Natuurbeleving in en rond de gemeente Geertruidenberg. (foto: René Schotanus) (Foto: René Schotanus)

Natuurbeleving in en rond gemeente Geertruidenberg

VVV Geertruidenberg organiseert elk jaar een aantal natuurwandelingen, steeds in een andere kern van de gemeente Geertruidenberg. De natuurgidsen zijn Piet Hanemaaijer en Lia Kuijsters, die u het nodige zullen vertellen over planten, bomen, vogels en natuurplekjes die u tegenkomt.

In 2012 heeft het VVV-agentschap Geertruidenberg natuurwandelingen opgenomen als nieuwe activiteit in haar programma. Dit initiatief is genomen na de bomenwandeling in 2010, die toen georganiseerd was door IVN Mark en Donge en de Bomenstichting. Een succesvolle wandeling die naar meer smaakte. Reden om vanaf 2012 ook in de andere kernen een natuurwandeling te gaan organiseren.

De kaartverkoop is bij het VVV-agentschap Geertruidenberg aan de Markt 46. Op de dag van de natuurwandeling is de kaartverkoop vanaf 13.30 uur bij de startplaats van de wandeling.

De volgende natuurwandeling vindt plaats op zondag 20 oktober en start bij de Statendamweg/De Hillen in Oosterhout. Prijs volwassenen € 4,00, kinderen € 1,50.

Sinds maart 2011 is het VVV kantoor Geertruidenberg gastheer van de Biesbosch. Nationaal Park De Biesbosch is ontstaan na de St. Elisabethsvloed in 1421. Het is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Dat het één van de weinige overgebleven zoetwatergetijden gebieden in Europa is, maakt De Biesbosch tot een uniek gebied.

Maak zeker tijd voor een tochtje door de Biesbosch en ontdek dit prachtige gebied met kreken, killen, riet en zandplaten. Hier kunt u genieten van de stilte en misschien ontdekt u wel een bever. De ideale manier om de Biesbosch te verkennen is per boot. Verspreid over de Biesbosch liggen wandelpaden, waarvan een deel alleen over water bereikbaar is.

Fietsen midden in de Biesbosch is lastiger omdat het gebied alleen per boot bereikbaar is. Maar rondom is het prachtig fietsen in de nieuwe natuurgebieden, de polders, langs akkers en lintdorpen. De VVV-medewerkers helpen u graag op weg.

Meer berichten