“Bij die eerste herinneringen twijfelde ik nog aan mezelf, maar door erover te praten, viel alles op zijn plek", aldus Marielle. Kijk voor meer info over Blauwe Maan op www.blauwemaan.nl.
“Bij die eerste herinneringen twijfelde ik nog aan mezelf, maar door erover te praten, viel alles op zijn plek", aldus Marielle. Kijk voor meer info over Blauwe Maan op www.blauwemaan.nl. (Foto: )

Seksueel misbruik(t)? Je staat zeker niet alleen...

Van haar 8e tot haar 12e levensjaar werd Marielle (57) seksueel misbruikt door het hoofd van haar lagere school. Lange tijd durfde ze er niet over te praten. Wat volgde was een jarenlange 'struggle' en een zoektocht naar de juiste hulp. Die vond ze uiteindelijk bij Blauwe Maan.

REGIO - Marielle: "Ik heb er nooit over gepraat, omdat ik het diep had weggestopt. Pas toen ik op mijn 52e een burn-out kreeg, kwamen de herinneringen boven. Hoe hij mij betastte en misbruikte. In het begin twijfelde ik nog aan mezelf, maar door erover te praten viel alles op zijn plek. Het leven is voor mij altijd een struggle geweest. Zware depressies en moeizame relaties met anderen, met mezelf en met seks. Nu pas realiseer ik mij de enorme impact van iemand die ongelofelijk over jouw grenzen heen gegaan is. Dat gaat uiteindelijk ten koste van de liefde voor jezelf."
Inmiddels gaat het een stuk beter met Marielle: "Dankzij mijn huisarts, langdurige therapie en ook de hulp van Blauwe Maan. Daar kreeg ik eindelijk de erkenning en het begrip waar ik zoveel behoefte aan had. Weten dat je niet de enige bent. Wat er ook is gebeurd. Je staat nooit alleen."
Blauwe Maan start binnenkort weer met lotgenotengroepen. Info: www.blauwemaan.nl.

Meer berichten