De nieuwe locatie aan de Dongenseweg 18 in Rijen
De nieuwe locatie aan de Dongenseweg 18 in Rijen

Open huis bij Weggeefhoek in Rijen

Weggeefhoek Gilze en Rijen is een stichting die goederen inzamelt om deze te verdelen onder de gezinnen die rond bijstandsniveau (moeten) leven. Wij oordelen of veroordelen niet, wij helpen! Of zoals ze bij De Weggeefhoek zeggen: HART VOOR ELKAAR.

RIJEN - Een woordvoerster vertelt: "We zijn geopend op dinsdag van 18.00-20.30 uur, woensdag 13.00-15.00 uur en zaterdag van 9.30-12.30 uur. dan kunnen de leden komen als ze spullen nodig hebben en donateurs kunnen spullen brengen."

Tweede ronde

"Alles wat in een huishouden gebruikt wordt en wat nog een tweede ronde mee kan (denk aan keukenartikelen, deco, beddengoed, handdoeken, speelgoed, elektrische apparaten, maar ook kleding en schoenen) is welkom!"

Nieuwe locatie

"We zaten samen met de Voedselbank in de Pastoor Gillisstraat, maar de Voedselbank wilde uitbreiden dus de weggeefhoek moest op zoek naar een nieuwe locatie. Deze hebben we gevonden aan de Dongenseweg 18 in Rijen."

170 gezinnen

"Daar kunnen we de 170 gezinnen die we helpen goed ontvangen, er is ruimte voor een gesprek aan de koffietafel en men kan er rustig rondkijken tussen de spullen die we keurig uitgestald hebben. Op de nieuwe plek hebben we zelfs een kledinghoek met een pashokje!"

"In september bestaat de weggeefhoek 5 jaar. We willen dan een loting voor onze leden organiseren. Daarvoor zoeken we nog sponsoren die prijzen zouden willen beschikbaar stellen."

"Denk aan een kapper die een gratis knipbeurt wil geven, een supermarkt die misschien wel een pakket levensmiddelen wil schenken. Maar misschien heeft u thuis ook in de kast een cadeau staan waar u niets mee doet? Wij zijn er dolblij mee. U mag deze altijd brengen tijdens onze openingstijden."

Meer berichten