Joyce Hijmans: "Ik zie het wel zitten dat mijn functie uitgebreid wordt! Ik heb heel veel plannen!" (foto: Judith Prakke)
Joyce Hijmans: "Ik zie het wel zitten dat mijn functie uitgebreid wordt! Ik heb heel veel plannen!" (foto: Judith Prakke) (Foto: )

Hijmans steekt handen uit mouwen

Joyce Hijmans is gelukkig als ze terugkijkt op haar eerste periode als stadspromotor. Ze staat tijdens het interview op de Markt in Geertruidenberg met op de achtergrond Vuig, gevolgd door The River Zydeco Band, elegant in haar zomerjurk, maar ze is ook niet vies van banken sjouwen. "Ja, dat doe ik allemaal zelf."

GEERTRUIDENBERG - Hijmans mag trots zijn. Het weer werkte goed mee. Ze richtte zich binnen haar beschikbare anderhalve dag aan werkuren aan de organisatie van de Zomertoer en de Facebookpagina. Haar eerste doelstelling was om een centraal punt te creëren waar je kunt kijken wat er te doen is, was succesvol met ruim 900 volgers en ook het zomerfestival tot een succes te maken is gelukt, gezien de positieve reacties.

Tien weken lang was er een goed gevuld zondags programma. Zo was er een Belgische middag, een middag met Queen-muziek en met diva's. Wethouder John van Vugt vertelt dat er boxen werden neergezet om te zorgen dat de ondernemers verderop op de Markt ook muziek hadden. "Iedereen moet er goed garen bij spinnen."

Joyce Hijmans is zich ervan bewust dat er twee miljoen tekort is op de begroting, maar ze maakt zich geen zorgen over haar positie of de toekomst van de Zomertoer. Van Vugt ziet ook mogelijkheden. Hij denkt dat de cafés het komende jaar zelf de voordelen inzien van de activiteit op de Markt nu de terrasjes ramvol hebben gezeten afgelopen zomer. Het komend jaar zullen ze waarschijnlijk bereid zijn om ook een bijdrage te leveren.

Voor Geertruidenberg zijn de speerpunten in de komende periode horeca en toerisme. De trekpleister daarbij is de sfeervolle Markt. Voor Raamsdonksveer zijn de speerpunten de Markt en het winkelgebied. De komende periode zal Hijmans er alles aan doen om dit gebied sfeervol te maken en van muziek te voorzien. "We willen kijken of we pop-up stores naar het gebied kunnen halen. Veel bedrijven doen het al heel goed. Voor Raamsdonksveer denken we aan een agrarische markt. Dat is in de lente."

Uitbreiding van haar functie ziet Joyce Hijmans wel zitten. Dan zou ze aan de slag gaan met het lokken van meer toeristen naar Geertruidenberg. "Met bootjes mensen ophalen van de cruiseschepen in Rotterdam en Amsterdam en ze dan kennis laten maken met Geertruidenberg is een plan. Het Toeristisch Platform Geertruidenberg en VVV denken hierover mee."

Vaste bezoeker Kees de Bodt van carnavalsvereniging de Raad van Elf zegt over het einde van de Zomertoer: "We vallen in een gat! De verschillende thema's spraken erg aan. Onze favoriet was de Smartlappenmiddag."

Hijmans is vastbesloten: "Ik zal blijven zorgen dat er reuring komt. Ik zie het wel zitten dat mijn functie uitgebreid wordt! Ik heb heel veel plannen!"

Meer berichten