Start Gertrudisloop bij het Dongemond Soccer Center
Start Gertrudisloop bij het Dongemond Soccer Center (Foto: n.v.t.)

Tweede editie Gertrudisloop op 29 september

Na een geslaagde eerste editie is de laatste zondag van september dit jaar de datum voor de tweede Gertrudisloop in Geertruidenberg.

"Dit jaar hopen we op beter weer en dus een groter deelnemersveld," aldus Jürgen van den Elshout, één van de organisatoren. “We hebben echt weer enkele oude, leuke en leerzame gebouwen in de kernen Raamsdonksveer en Geertruidenberg kunnen bijschrijven op ons lijstje. Het is deze keer zelfs mogelijk om u even artiest te voelen wanneer u over het podium van een theater loopt."

De start van de Gertrudisloop is weer in het Dongemond Soccer Center. Om 10.00 uur uur wordt gestart met de hardlopers en een kwartiertje later vertrekken de wandelaars.

Na afloop is er voldoende tijd en gelegenheid om na te kletsen en te borrelen. Eventuele wielerliefhebbers onder de lopers kunnen rustig blijven want het WK wielrennen, wat ook op deze zondag 29 september plaatsvindt, wordt de gehele dag op grote schermen uitgezonden.

Bij de eerste editie, die onder slechte weersomstandigheden werd gehouden, kwamen er 140 hardlopers en 110 wandelaars aan de start. Inschrijven kan op www.inschrijven.nl. De kosten zijn € 7,50 en is inclusief consumptie.

Meer berichten