Foto: Casper van Aggelen

Column Andy Marcelissen: Wat zijn die Duitsers stil!

Zo, ik kom net terug van een rondje toeteren met mijn auto. Tot mijn verbazing was ik de enige. Gelukkig geen bekeuring gehad, dat dan weer wel. Het wordt hier kennelijk gedoogd. Sinds wanneer is dat?

Duitsland verliest thuis van het Nederlands elftal. Wat heb ik genoten. En ik geniet er nog steeds van. Ik heb zelfs wc-papier aangeschaft waar op ieder velletje de Duitse vlag staat afgebeeld. Het is weer eventjes zeldzaam lekker om te poepen.

Wat kan ik van zo'n overwinning toch lang wegzwijmelen. Van sommige wedstrijden wens je dat ze maar niet ophouden. Wat een heerlijk voetbal en briljante goals. En dan deden Blind, De Roon en Dumfries nog niet eens mee.

Es war ein gemütliche Abend. Zijn de Duitsers er toch weer ingetuind.

Eerst de 1-0 door Serge Gnabry. Klinkt ook lekker Duits toch? Met alle respect mijnerzijds voor deze jongen, maar waar zijn de Duitsers met voornamen als Helmut, Wolfgang, Georg en Hansi gebleven?

En dan vervolgens nog een eigen doelpunt van de Germaan Jonathan Tah. Mooi toch?

Wat viel me deze wedstrijd allemaal op? En wat zijn we inmiddels wijzer geworden? Kan Oranje niet voortaan alleen de tweede helft spelen bijvoorbeeld?

Is Pierre van Hooijdonk nou zo groot of is Rafaël van der Vaart zo klein? Heb altijd al het idee gehad dat van Hooijdonk in dat Pino-pak zat.

Wijnaldum en Malen moeten ook maar een kleurspoeling nemen, want die twee zijn echt niet uit elkaar te houden. En dan komt Bergwijn er straks ook nog eens bij.

En natuurlijk dat we allemaal weer heel erg blij zijn, het beste team van de wereld hebben en natuurlijk de topfavoriet voor het komende EK zijn.

Waarom geen rondvaart in Amsterdam? Het burgemeesterszoontje heeft nog wel een boot.

We hadden voor rust ook met 3-0 achter kunnen staan, maar daar Malen (flauw hè?) we niet meer om. En het leest lekker weg: "14 Qualifikationsspiele hintereinander konnte die Deutsche Mannschaft gewinnen, im 15e Spiel folgte nun die erste Niederlage." Ik ken het zinnetje inmiddels uit mijn hoofd.

Ik heb genoten van spelers die graag voor Nederland uit willen komen.

Conclusie: Laten we ons vanaf nu niet meer druk maken om voetballers die dat niet willen.

Het Nederlands voetbal zit in De Lift. Ik voorspel een nieuwe film van Dick Maas met Huub Stapel als coach.

andymarcelissen.nl

Meer berichten