Gezelligheid troef in Geertruidenberg. (foto: organisatie Rondje Den Berg)
Gezelligheid troef in Geertruidenberg. (foto: organisatie Rondje Den Berg)

Straattheater op de historische Markt

Het jaarlijkse straattheater op de historische Markt van Geertruidenberg en in de omliggende straatjes is en blijft een succesformule. Om die reden staat zondag 15 september weer in het teken van het traditionele Straattheaterfestival en diverse markten. Tijdens deze 31e editie komt een bonte verzameling artiesten u weer vermaken met theater, humor, acrobatiek, jonglerie en poppentheater. Tussen de bedrijven door kunt U snuffelen tussen tweede- of zelfs derdehands spulletjes. Voldoende te beleven dus tijdens het traditionele Rondje Den Berg!

De tweedehandsmarkt start rond tien uur. Traditiegetrouw worden de kramen bezet door particulieren en ondernemers die handelen in snuisterijen, boeken, curiosa, antiek, brocante en hobby-materialen.

Ook vindt u er spullen van mensen die hun zolder hebben opgeruimd. Ga eens terug in de tijd en vergaap u aan oude serviezen, meubeltjes en tuindecoraties. Rommelen en zoeken tussen oude boeken, platen en alle andere spulletjes is toegestaan. Net zoals het afdingen om tot een goede prijs te komen. Er zijn nog kramen beschikbaar. Reserveren: www.komnaardemarkt.nl

Straattheater spektakel

Vanaf 13.00 uur kunt u genieten van een keur aan straattheaterartiesten. We verklappen nog niet alles, maar het gaat net zoals voorgaande jaren om hilarische solisten, verbazende duo’s en grappige groepen die u op straat vermaken.

Uiteraard is er een programmering gemaakt, zodat de voorstellingen elkaar afwisselen. Sommigen hebben een vaste speelplek, terwijl anderen u verrassen als ze langstrekken in prachtige kleding en met hun fraai geschminkte gezichten. Kinderen kunnen schilderen en er is een klei-atelier. Of zelf circus spelen! De historische Markt, omringd door oude wilgen, vormt met haar cafeetjes, terrassen, winkeltjes, restaurants en ijssalon een prachtig decor voor dit spektakel.

Rondje Den Berg is een cultureel weekend in Geertruidenberg, Hollands oudste stad, waarin de vele facetten van cultuur én historie centraal staan.

Op zaterdag 14 en zondag 15 september kunt u genieten van muziek, diverse markten, straattheater en er zijn jeugdactiviteiten. De historische Markt en prachtige omgeving vormt het decor voor het Rondje Den Berg. Het gratis evenement is een begrip is geworden in de wijde omtrek.

De toegang tot alle activiteiten is gratis. Check voor meer informatie onze Facebookpagina. Of bel cultureel centrum De Schattelijn:0162-512226.

Meer berichten