De winnaar van de overal schoolcompetitie prijs was opnieuw basisschool De Vonder. Ook de prijs voor de groepen 7 en 8 is dit jaar gewonnen door De Vonder.
De winnaar van de overal schoolcompetitie prijs was opnieuw basisschool De Vonder. Ook de prijs voor de groepen 7 en 8 is dit jaar gewonnen door De Vonder. (Foto: Peter)

De Vonder ijzersterk op Dikke Banden

Op zondag 30 juni werd onder uitstekende weersomstandigheden voor de 5e keer in Raamsdonksveer de Klaar voor de Start - Dikke Banden Race gehouden. De kinderen waanden zich voor even Tom Dumoulin, Mathieu van der Poel of Marianne Vos en Annemiek van Vleuten.

RAAMSDONKSVEER - Om de kinderen en de basisscholen extra te stimuleren om mee te doen is er een schoolcompetitie. De winnaar van de overal schoolcompetitie prijs was opnieuw basisschool De Vonder.

Ook de groepsprijs voor groep 7 en 8 is dit jaar gewonnen door De Vonder. Onlangs zijn de prijzen (cadeaubonnen ter waarde van ieder € 75,-- ), die ter beschikking zijn gesteld door de firma Reinders uit Oisterwijk, overhandigd aan mevrouw Anja Kerremans (directeur De Vonder) en aan een aantal kinderen die hebben deelgenomen uit groep 7 en 8.

De school mag voor een bedrag van € 75 rijdend materiaal uitzoeken en de kinderen uit groep 7 en 8 gaan samen met de leerkrachten besluiten hoe hun gewonnen bedrag van € 75 wordt besteed.

De prijswinnaars van de Raamsdonksveerse Dikke Banden Race zijn uitgenodigd en opgegeven voor deelname aan de Landelijke Finaledag Klaar voor de Start - Dikke Banden Race.

De volgende kinderen gaan meedoen:

Categorie 1 meisjes: Marit van den Broek, Marit Elgersma, Froukje Rombouts. Categorie 1 jongens: Jerre Slingerland, Set Voermans, Niek Scheffers. Categorie 2 meisjes: Karlijn Scheffers, Meredith de Meijer, Milou van Oord. Categorie 2 jongens: Jurre Bok, Tijmen Dikmans. Categorie 3 meisjes: Fleur Vetjens, Walaa Rihawi. Categorie 3 jongens: Levi Beccaro, Tyro Voermans.

De landelijke finaledag van de Klaar voor de Start – Dikke Banden Race vindt dit jaar plaats tijdens Tour de Dumoulin gehouden op zondag 7 oktober in Maastricht. De winnaars van de plaatselijke Dikke Banden Races nemen het tegen elkaar op in verschillende categorieën voor de titel 'Beste Dikke Banden Racer van Nederland'.

De Klaar voor de Start finaledag belooft een groot spektakel te worden. Vanaf 10.30 uur wordt er in drie categorieën (m/v) gestreden. Het exacte dagprogramma wordt in september bekend gemaakt. De deelnemers ontvangen een aantal weken voorafgaand aan de finale dag een uitnodiging van de KNWU. Het parcours van de Dikke Banden Race bevindt zich rondom het wielerdorp van Tour de Dumoulin.

Meer berichten