Foto: Casper van Aggelen

Column: Frits Buitenwester en Vino Martin

Drankproblemen bij Bekende Nederlanders met een voorbeeldfunctie die moeite hebben om zich voorbeeldig te gedragen.

PEC Zwolle-coach John Stegeman werd aangereden door een dronken boom, de carrière van Frits bevindt zich in een Zuip Wester-storm en de ladderzatte nageboorte van René Froger staat de laatste tijd voor een ruggetje of negen een half uur lang bruiloften en partijen te verzieken.

Al jarenlang zoemt het drankprobleem van Frits Wester door de Haagse- en Mediapark-wandelgangen. Frits doet het allemaal met een lach af als 'gelul' en zegt ie dat 'ie nooit drinkt.

Hij spreekt over een storm in een glas jenever en vindt zichzelf hooguit een innemend persoon. Maar misschien kan Fritsie beter aan de Fristie.

Vooruitlopend op de rechtszaak tegen Wilders stond Frits als een doorgewinterde Willibrord Frequin dubbel te tongen bij het RTL-nieuws.

Hij had last van een jetleg, zei hij. Ja hoor. En Jean-Claude Juncker heeft alleen maar last van zijn rug, zeker?

Ik denk dat Wester binnenkort wel van het scherm zal verdwijnen. Cynisch dan dat uiteindelijk het Wilders-proces hem de kop kost. Het proces dat inmiddels al langer duurt dan de Tweede Wereldoorlog. Het Gouden Proces van de eeuw.

De bescheiden Tino Martin dikdoende afgelopen jaar in een interview: 'Als je mij niet kent, heb je onder een steen gelegen.' Sindsdien kent iedereen Tino Martini als die gast van die steen waar iedereen onder lag.

Tino treedt naast voor een vol Ziggo Dome de rest van het jaar gewoon katjelam op bij veel te dure kampbruiloften, waar het wemelt van de botoxvrouwen in tijgerprintjurkjes, die allemaal een soort Ferry Bouman als vriend hebben.

Op dat soort gelegenheden staat dronken Tino voor 4 euro per seconde 'Later als ik groot ben' te krijsen met zijn microfoon ergens op heuphoogte vasthoudend, zoals drankvoorbeeld René dat doet.

Ik verbaas mij er keer op keer over dat ik geen act kan verzinnen waarvan je denkt dat niemand erop zit te wachten, maar waarvan ik waarschijnlijk toch schatrijk ga worden. Denk daar maar eens over na.

Maar goed, ik ken Tino dus wel en ben daarom onder die steen gekropen. En Frits wens ik vanaf hier van harte dronkenschap!

andymarcelissen.nl

Meer berichten