De vijfde Dongense Dorpsquiz houdt het dorp al maanden in de greep. Dit team ging op de foto met 'Roel van Velzen'.
De vijfde Dongense Dorpsquiz houdt het dorp al maanden in de greep. Dit team ging op de foto met 'Roel van Velzen'. (Foto: )

Teams klaar voor start van de Dongense Dorpsquiz

De vijfde Dongense Dorpsquiz houdt het dorp al maanden in de greep. Vanaf de inschrijving is de quiz meteen van start gegaan met een eenmalige pré-quiz. Het bestuur van De Dongense Dorpsquiz (DDDQ) besloot om er een hele quizzomer van te maken. Zo kregen de teams meteen na de inschrijving op 19 mei meteen al vragen te beantwoorden over de inschrijving zelf en de tentoonstelling in museum de Looierij.

Daarna werd er maandelijks een onderdeel aan de quiz toegevoegd. Op 1 juni werd aan de teams gevraagd om met DDDQ-button of vlag samen met een BN-er op de foto te gaan. Het resultaat is dat er 235 foto's zijn ingestuurd van o.a. Mark van Bommel, Olav Mol en Roel van Velzen.

Een maand later werd aan de teams gevraagd om een parodie te maken op een bekend reclamefilmpje. Ook daarvan zijn er vele binnengekomen bij de organisatie. Na ook nog een discofoto, gemaakt in een Dongens bushokje, en een teamfoto ingestuurd te hebben kunnen de teams zich nu klaarmaken voor de Dorpsquiz zelf op zaterdag 28 september.

Om alle teams goed voor te bereiden is er een speciale bijeenkomst voor de teamcaptains op donderdag 19 september bij Restaurant SED in 's-Gravenmoer.

Meer berichten