Deze EHBO groep op de Houtse heuvel heeft zich tijdens en na de bevrijding enorm ingespannen om de gewonde inwoners van Den Hout te verzorgen.
Deze EHBO groep op de Houtse heuvel heeft zich tijdens en na de bevrijding enorm ingespannen om de gewonde inwoners van Den Hout te verzorgen. (Foto: Waarschijnlijk is de fotograaf: Francisca Baten-de Been )

Expositie 75 jaar bevrijding Den Hout

Een dorp in oorlogstijd.Tijdens het afgelopen kermisweekend organiseerde werkgroep Heemkunde Den Hout de jaarlijkse tentoonstelling.

Het thema van de tentoonstelling was dit jaar 'Den Hout 75 jaar bevrijd'.

Bezoekers werden meegenomen in de wereld van tanks, onderduiken, schaarste, radioberichten en uiteindelijk de bevrijding.

Maar ook verschillende soorten munitie, vliegtuigen, bijzondere uniformen en persoonlijke verhalen uit dagboeken kwamen voorbij.

Ook de serie 'In tijden van schaarste' van Ad van Groesen en unieke oorlogsmaterialen van WOII-specialist Jacko van der Sanden waren te bewonderen.

Dit betrof authentieke Houtse oorlogsmaterialen dat 75 jaar lang bewaard werd op zolders.

Ontzettend veel materiaal kwam binnen na een oproep om oorlogsmateriaal in te leveren bij de werkgroep.

De expositie vond plaats in de ruimte van de werkgroep in de bij-sacristie van de Corneliuskerk op zaterdag 21 september e zondag 22 september.

Waarschijnlijk is de maker van de foto: Francisca Baten-de Been

Meer berichten