Estrellita werkte al samen met vele bekende artiesten
Estrellita werkte al samen met vele bekende artiesten (Foto: Mandoline Orkest Estrellita)

Grootste vereniging Oosterhout wordt 65

De KBO Afdeling Oosterhout Stad viert dit jaar haar 65-jarig bestaan op zondag 29 september met een groot concert in de Basiliek St.Jan op de Markt in Oosterhout.. KBO viert dit feit samen met haar leden, speciale genodigden waaronder Burgemeester Buijs en alle Oosterhouters,

Het beroemde Mandoline Orkest Estrellita uit Molenschot zal voor deze gelegenheid een feestelijk concert verzorgen. Estrellita is een amateurorkest maar is met name de laatste jaren uitgegroeid tot een semi-professioneel orkest.

Momenteel bestaat Estrellita uit zestien 1e mandolines, zestien 2e mandolines, acht mandola’s, veertien gitaren en drie contrabassen. Totaal telt het orkest 57 spelende leden en daarmee is Estrellita het grootste mandolineorkest van Nederland.

Tevens zullen er afwisselend tussen de muziekstukken een aantal sprekers zijn en wordt er een toepasselijke lezing geven door de Oosterhoutse Historica Mw. Cock Gorisse.

Iedereen is welkom in de Basiliek. KBO leden dienen voor de receptie later om ca 16.00 uur in De Bussel, hun pasje bij zich te hebben.

De viering begint om 14.00 tot ca15.30 uur. De Basiliek is open vanaf 13.30 uur. Parkeren in de binnenstad is gratis deze zondag.

Meer berichten