Foto: Casper van Aggelen

Column Andy Marcelissen: How dare you

Valt me op dat sinds Femke burgemeester is, ze zich vrij tuttig kleedt. Rare creaties heeft ze aan, een mix tussen synthetische troep en rommel dat van zolder komt. Dezelfde zolder waar de wapenkelder van de Halsema's zich bevindt.

Dit soort mensen leeft in een bubbel waarin ze altijd gelijk hebben. Er hoeft maar iets deze comfortzone te verstoren of de glimlachjes verdwijnen als sneeuw voor de zon en we zien ineens een heel ander beeld: dat van een onsympathiek en rancuneus figuur dat boosaardige trekjes begint te vertonen.

'Vandaag ik, morgen u.' Begrijp ik hieruit dat ik mag solliciteren als burgemeester van Amsterdam? Femke, alsjeblieft, kronkel niet zo. Zou je ook zo'n begripvolle burgemeester zijn als het de zoon van Ahmed Aboutaleb was geweest?

Maar goed, ik zie liever dat mijn zoon met pistooltjes speelt dan met barbiepoppen.


Hij moet er alleen niet mee over straat gaan. Met die barbiepoppen dan. Of juist wel?

Minister Van Engelshoven houdt zich bezig met een standpunt van een minieme minderheid, dat ze alle ouders in Nederland op wil leggen. Misschien zou de minister zich beter druk kunnen maken over de problemen in het onderwijs. Goed nieuws voor onze brave minister: Mattel heeft besloten een gender-neutrale Greta Thunberg Barbie op de markt te brengen! Het kan echt huilen en met een gebroken emo-stemmetje speechen.

Wat een zwaar geacteerd, ongefundeerd, tendentieus en nodeloos kwetsend spreekbeurtje was dat van het namaak-Jeanne-d'Arc-trekpopje, trouwens.

Hebben ze daar in Zweden niet iets wat ze hier kinderbescherming noemen? Ik vond Pippi toch wat gezelliger en relaxter. Dat was een klimaatwetenschapper avant la lettre: Twee maal drie is vier, wiedewiedewiet en twee is negen.

Als je klimaatspijbelaartje Greta zo bezig ziet, en het geluid uitzet (sowieso aan te raden), dan lijkt het of ze een duivelse bezwering uitspreekt en is het een wonder dat de hele VN niet na afloop in kikkers is veranderd.

En onze minister (K)wiebes is fout geweest. Hij deed zijn gordel niet om. Van een stoute boy naar een foute boy is maar een klein stapje. Als hij verder alles maar veilig doet. Zeker achterin.

Oké, we leven in Wapperendevingertjesland, maar toch, Halsema, Wiebes en Van Egelshoven… How dare you!

andymarcelissen.nl

Meer berichten