De vertegenwoordigers van alle samenwerkende partijen op de foto (foto: Judith Prakke)
De vertegenwoordigers van alle samenwerkende partijen op de foto (foto: Judith Prakke) (Foto: )

Ons huis, ons thuis van start gegaan

'Ons huis, ons thuis' wil mensen bewust maken van de mogelijkheden om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen, want als u ouder wordt is het goed om na te denken over het aanpassen van uw woning. Zodat u veilig, comfortabel en energiezuinig thuis kunt blijven wonen. Of, wanneer dit niet mogelijk is, tijdig kunt verhuizen naar een meer passende woning.

Door Judith Prakke

GEERTRUIDENBERG - De gemeente Geertruidenberg, woningcorporatie Thuisvester, Ledenvereniging Thebe Extra, Stichting Welzijn & Ondersteuning Geertruidenberg (SWOG), Trema Welzijn, Stichting voor kruiswerk in de gemeente Geertruidenberg en Zlimthuis hebben de handen ineen geslagen om u op weg te helpen. Met deze samenwerking kunnen zij alle informatie geven die u nodig heeft om de keuzes te maken die passen bij uw woonwensen.

U bent aan zet

De overheid verwacht van mensen dat zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Het aantal beschikbare plekken in woonzorgcentra is in de laatste decennia sterk afgebouwd. Alleen met een zware zorgindicatie kunt u daar nog terecht.

Het is ook de wens van veel ouderen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen in de eigen buurt met vrienden, familie en ondersteuning in de nabije omgeving. Er zijn veel mogelijkheden om ook als u ouder bent veilig en comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Zo blijft ons huis ons thuis!


Wilt uw weten wat de mogelijkheden zijn om uw huis klaar te maken voor de toekomst? Of heeft u een vraag over veilig, comfortabel of energiezuinig wonen? De medewerkers van Informatiepunt 'Ons huis, ons thuis' helpen u graag met informatie en advies.

Afhankelijk van uw vraag en behoefte kunnen de medewerkers voor u een afspraak maken voor een gratis oriënterend woonadviesgesprek met een wooncoach of u doorverwijzen naar een expert op het thema veiligheid, comfort of energiezuinigheid.

De wooncoach is een speciaal opgeleide vrijwilliger. Samen met de wooncoach bespreekt u uw woonsituatie. Welke toekomstwensen heeft u rond veiligheid, comfort en energiezuinigheid in uw huis?

Na het gesprek krijgt u een adviesrapport op maat met handige tips. U bepaalt zelf wat u wel en niet laat uitvoeren. Waar gewenst brengt de wooncoach u in contact met organisaties die u verder kunnen helpen bij specifieke wensen en vragen.

U kunt Informatiepunt 'Ons huis, ons thuis' vanaf 1 oktober 2019 bereiken op telefoonnummer 0162 520706 en via emailadres onshuisonsthuis@swog.nl. U kunt ook langskomen aan de Venestraat 18 in Geertruidenberg.

Het informatiepunt is geopend op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur. Meer informatie vindt u ook op www.geertruidenberg.nl/onshuisonsthuis.

Meer berichten