Op zondag 13 oktober kunt u genieten van een afwisselende fietstocht in de omgeving van Oosterhout
Op zondag 13 oktober kunt u genieten van een afwisselende fietstocht in de omgeving van Oosterhout (Foto: )

'Wijnen, wijnen!' bij herfstfietstocht

Martien Meiland is niet van de partij, maar als de excentrieke kasteelheer en wijnliefhebber ruimte zou hebben in zijn agenda dan zou hij op zondag 13 oktober zeker deelnemen aan de herfstfietstocht van de Oosterhoutse Fietsdagen. Onderweg kunt u namelijk een gratis glaasje wijn proeven uit de wijngaard van de zusters Norbertinessen in het Sint-Catharinadal in Oosterhout.

OOSTERHOUT - De start is op het Florialapark aan de Beneluxweg in Oosterhout. Starten kan vanaf 10.00 uur tot 13.00 uur. Deelname kost € 5 per deelnemer. Kinderen tot 16 jaar fietsen gratis mee.


Sinds enkele jaren heeft Oosterhout een eigen wijngaard, gelegen aan de Kloosterdreef in de zogenaamde 'Heilige Driehoek'. De wijngaard is gevestigd in de tuinen van het klooster Sint-Catharinadal. Heeft u de wijn uit het Catharinadal al een keer geproefd? Tijdens de herfstfietstocht kunt u genieten van een gratis glaasje wijn in de tuin van het Catharinadal. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een glaasje jus d'orange.

Op zondag 13 oktober kunt u genieten van een afwisselende fietstocht in de omgeving van Oosterhout. De routes zijn zo opgezet dat u onderweg alsnog kunt bedenken of u 20 of 40 km wilt fietsen. Ook voor kinderen zijn de routes heel geschikt, net zoals voor fietsers met een e-bike. Wilt u liever wandelen of steppen? Ook wandelaars en steppers zijn van harte welkom. De start van de fietsroute is in het Floralia Park. De prachtig onderhouden tuinen van het Floralia Park kleuren inmiddels in herfsttinten. Ook daar kunt u van genieten op 13 oktober. Vanaf 10 uur kunt u starten. Voor aanvang kunt u een kopje koffie of thee kopen in het tuincafé van het Floralia Park. Ook na de fietstocht staat het terras in de Floraliatuin uitnodigend op u te wachten. Bij lekker weer kunt u nog nagenieten in de zon met een kopje koffie of wat sterkers. Zit u liever binnen? Dat kan ook in het gezellige tuincafé of op het overdekte terras met uitzicht op het mooie theehuis.

Fietst u mee?

Meer berichten