2 cavia's met feesthoedje
2 cavia's met feesthoedje (Foto: Anne Raats - van den Boogaard)

Dierendag in Dongen: Beestenfeest bij Beestenplein

Slechts nog weinig mensen in Dongen weten dat er binnen onze gemeente een heuse dierenopvang is. En dan geen gewone opvang voor katten en honden, maar een voor cavia’s! Eigenaresse en cavialiefhebster Anne Raats-van den Boogaard vangt cavia’s op die om wat voor reden dan ook worden afgestaan en probeert hen te herplaatsen bij nieuwe eigenaars. Oude en zieke cavia’s blijven in de opvang wonen. Gemiddeld zijn er ongeveer zo’n 90 cavia’s in de opvang.

Omdat het opvangen en verzorgen van zoveel cavia’s best wel wat kost aan voer, zaagsel en hooi probeert Anne met haar Beestenplein op verschillende manieren aan inkomsten te komen. Dit doet ze onder andere door een kleine vergoeding te vragen bij een herplaatsing, maar ook door bezoeken aan scholen, bejaarden- en verzorgingshuizen. Bij deze bezoeken gaan een aantal cavia’s mee om geknuffeld te worden, net als Anne’s eigen honden Noa (Goldendoodle) en Yazoo (Australian Kelpie) en de zijdehoendertjes die ook in de opvang wonen.

Dit jaar organiseert Beestenplein voor de eerste keer in haar bestaan rondom dierendag een heus Beestenfeest. Bezoekers, jong en oud, zijn op zaterdagmiddag 5 oktober van 13.00 tot 17.00 uur welkom om een kijkje te nemen in de caviaopvang. Er kan met cavia’s geknuffeld worden in het Cavia-Café. Ook kun je deze middag kletsen met andere dierenliefhebbers, leuke dingen shoppen en iets leuks maken voor huisdier (hond, kat, konijn of ander knaagdier).

DearDier ook op het Beestenfeest aanwezig zijn met een standje. Dear Dier maakt mooie dierenillustraties. Van ieder product dat via Beestenplein verkocht wordt gaat een deel van de opbrengst naar de caviaopvang!

Verder zijn er tijdens de bingo om 14.30 uur en bij de dierenquiz om 16.30 uur nog leuke dierenprijzen te winnen. Wat er nog meer te doen is tijdens het Beestenfeest lees je op www.beestenplein.nl. De toegang is gratis! Beestenplein vind je achter het woonhuis van Eindsestraat 24. Wanneer je de oprit oprijdt vind je de opvang en voldoende parkeergelegenheid. Tot zaterdagmiddag 5 oktober!

Meer berichten