Bestuur SBK: v.l.n.r. Frans van Duuren Sr, Cees Kooijman, Jan van Beek en Ton Jansen
Bestuur SBK: v.l.n.r. Frans van Duuren Sr, Cees Kooijman, Jan van Beek en Ton Jansen (Foto: Toon Hofkens)

Finales 1e SBK Driebandentoernooi op donderdag 24 oktober

De Finalewedstrijden van het 1e Driebandentoernooi van de Senioren-Biljart-Kring Oosterhout (SBK) worden gespeeld op donderdag 24 oktober a.s. vanaf 13.00 uur in het Biljartcentrum ’t Hartje van Oosterhout.

Nadat de vraag van de leden aan de SBK naar deelname aan driebandenwedstrijden op middagen toenam, heeft het Bestuur kortgeleden een proef gestart met een Driebandentoernooi op de kleine tafel overdag, voor alleen SBK-leden. Cees Kooijman, Competitie- en toernooileider: “Al gauw bleek, dat er 28 aanmeldingen waren, waardoor we in 2 Klassen konden starten met het Knock-out-systeem”.

In Oosterhout biljarten de verenigingen overdag al jaren actief binnen de Senioren-Biljart-Kring Oosterhout (SBK) in 3 klassen, A, B en C resp. op de maandag-, dinsdag- en woensdagmiddagen. Elk jaar spelen zij (thans 8 verenigingen; 27 teams met ruim 140 biljarters) in Oosterhout en Dorst een Libre- en een Bandstoot-competitie”.

Dankzij de medewerking van Biljartcentrum ’t Hartje van Oosterhout en veel SBK-leden, die het schrijven en tellen voor hun rekening nemen, wordt het driebandentoernooi overdag op donderdag- en vrijdagmiddagen gespeeld vanaf 19 september 2019.

Na afronding van de kwartfinales op donderdag 17 oktober 2019, zijn geplaatst voor de Halve Finalewedstrijden:

Klasse A: Gerrit van Roekel (36) tegen Piet Roelen (25) en Janus de Hoogh (19) tegen Joop Nooten (19).

Klasse B: Cees Verschoor (14) tegen Gerrit Kieboom (16) en Bram Speijer (19) tegen Marie van Vught (16).

Deze wedstrijden worden gespeeld op 2 biljarttafels vanaf 13.00 uur, terwijl de 2 Finalewedstrijden aansluitend, na een korte rustpauze na elkaar op 1 tafel zullen worden gespeeld.

Kooijman: “Doordat iedere deelnemer op eigen moyenne speelt, hebben allen (van laag tot hoog) een kans om ver te komen. Bovendien drogen de sponsorgelden op (..) en is het deelnamegeld een aangename en noodzakelijke versterking van de SBK-inkomsten”.

Meer berichten