De 4 Finalisten: v.l.n.r. Gerrit van Roekel, Winnaar A: Janus de Hoogh, Winnaar B: Gerard Kieboom en Bram Speijer
De 4 Finalisten: v.l.n.r. Gerrit van Roekel, Winnaar A: Janus de Hoogh, Winnaar B: Gerard Kieboom en Bram Speijer (Foto: Toon Hofkens)

Kieboom en De Hoogh winnen 1e SBK Driebandentoernooi

De Finalewedstrijden van het 1e Driebandentoernooi van de Senioren-Biljart-Kring Oosterhout (SBK) werden onder grote belangstelling gespeeld op donderdagmiddag 24 oktober in het Biljartcentrum ’t Hartje van Oosterhout.

Voor het eerst konden leden van de SBK-verenigingen deelnemen aan een driebandentoernooi buiten de reguliere jaarlijkse Libre- en Bandstootcompetities op maandag t/m woensdagmiddagen. Omdat de onderlinge verschillen in verwacht moyenne best groot zijn, is er gespeeld in 2 Klassen.

Van de halvefinalisten bleven donderdag over om de finales te spelen: A-Klasse: Gerrit van Roekel (36 caramboles in 50 beurten tegen Piet Roelen) en Janus de Hoogh (na een kleine winst op Joop Nooten) en B-Klasse: Bram Speijer (na nipte winst op Mari van Vught) en Gerard Kieboom (eveneens na nipte winst, op Cees Verschoor).

De eerst gespeelde finale partij (B-klasse) werd gewonnen door Gerard Kieboom (spelend voor BV Heidehof, 16 caramboles in 25 beurten, 0,640 moyenne en een hoogste serie van 4) waar Bram Speijer (BV Strijen) niet van terug had.

De tweede gespeelde finalepartij (A-klasse) wist Janus de Hoogh (eveneens spelend voor BV Heidehof) in de 36e beurt op zijn conto te schrijven door Gerrit van Roekel (BV Bunthoef) te verslaan. Beiden speelden 0,527 gemiddeld met een hoogste serie van 3.

Voor de huldiging van de 4 finalisten, dankte SBK-Penningmeester Van Duuren Sr de Crew van Biljartcentrum ’t Hartje hartelijk voor de prijzen en faciliteiten; de overige leden van de SBK voor het schrijven en tellen van de gespeelde partijen en het publiek voor hun warme aanwezigheid en belangstelling tijdens de zeven speeldagen.

Frans van Duuren Sr: “Door het enthousiasme van de deelnemers, schrijvers en tellers en de SBK, zal het ongetwijfeld gaan leiden tot een jaarlijkse voortzetting!”

Meer berichten