dames van Vereniging Vrouwen voor Elkaar met de cheque
dames van Vereniging Vrouwen voor Elkaar met de cheque (Foto: Margret Tielemans)

Talent ontmoette talent

Donderdag 24 oktober kwamen meer dan 150 ondernemende vrouwen bij elkaar in De Pannehoef in Oosterhout voor Talent Ontmoet Talent.

Groot en klein talent, al jaren talentvol bezig en talent dat aan het begin van een mooie carrière staat. Onder begeleiding van Helmi Huijbregts bracht ieder talent haar eigen unieke verhaal en inspireerde daarmee de deelnemers. Annemarie Jorritsma beet het spits af en vertelde over haar carrière in de politieke wereld en hoe zij zich heeft ontwikkeld in de loop der jaren. Naar vrouwelijk talent moet je altijd op zoek, zegt Annemarie Jorritsma. Daarna introduceerde Helmi 3 talenten uit de regio die in een PEPtalk de deelnemers prikkelden en inspireerden.

Inspiratie en inzicht
Ester Vlielander vertelde hoe het is om je vrouw(tje) te staan in een echte mannenwereld en hoe je carrière maakt tussen al die mannen. Want als vrouwelijk ingenieur in een wereld van wetenschap en techniek biedt zij unieke toegevoegde waarde. Ilse Openneer is adjunct hoofredacteur bij het RTL Nieuws. Dagelijks geeft zij leiding aan de redactie en is zij bezig met de ontwikkeling van hun talent ook naar de toekomst toe. Want de verandering van tv naar online is van groot belang. Naast de talentonwikkeling in haar team, gaf zij de deelnemers inzicht in hoe zij zelf haar talent blijft ontplooien. Tot slot vertelde Heiske Nonnekes over industriële en maatschappelijke trends en hoe zij organisaties helpt met haar bedrijf.

Stimuleren van talent(ontwikkeling)
Het is mooi om te zien hoe alle vormen van talent de aanwezige ondernemende vrouwen inspireerde. Het zorgde voor inzicht en deed je beseffen dat je zelf aan het roer staat van ontwikkeling van jouw talenten. NOVOO vindt het belangrijk dat zo veel mogelijk vrouwen de kans krijgen hun talent te ontdekken en ontwikkelen. Daarom ontving Vereniging Vrouwen voor Elkaar uit Oosterhout een cheque van €1.123,87 om vrouwen uit deze regio deze kans te bieden. We gaan een fietsplan ontwikkelen, zodat meer vrouwen kunnen leren fietsen, zegt Elma Stel van de vereniging.

Muzikaal Talent

Enkele muzikale artiesten brachten hun talent tijdens de bijeenkomst ten gehore waaronder Merel van de Keer met haar zang en gitaar. En vanuit H19 Eva Korse op het slagwerk, Janouk Heidema met haar cello en Carina Backhuijs op haar harp.

Meer berichten