Het officiële oorlogsmonument in het stadspark stond beeld voor het monumentje in de basiliek. Zaterdag kunt u er de doden eren.
Het officiële oorlogsmonument in het stadspark stond beeld voor het monumentje in de basiliek. Zaterdag kunt u er de doden eren. (Foto: )

Prachtig gedenkmonumentje in basiliek

OOSTERHOUT -  Zaterdagavond 2 november wordt er in de Sint Jansbasiliek aan iedereen de mogelijkheid gegeven om aan het eind van de Kilometer van de Vrijheid een kaarsje te branden voor hen die tijdens de oorlog het leven gaven voor de vrijheid of slachtoffer waren van het oorlogsgeweld.

Terwijl in theater De Bussel een bevrijdingsconcert wordt gehouden waar u nog kaartjes voor kunt kopen en er heel de zaterdag al reservemilitairen en toneelspelende militairen zich in de stad ophouden, wordt er vanaf de Antoniuskerk, via Zandheuvel en Klappijstraat, naar de basiliek gewandeld en kan onderweg de bevrijdingstijd en alles wat daarbij hoorde, worden beleefd.
Op de hoek van de Zandheuvel en Sint Vincentiusstraat wordt een herdenkingsteken voor James McClelland onthuld, kom je meer te weten over de oorlogsverhalen uit dit gedeelte van Oosterhout, is bij het bakkerijmuseum de straat versierd met vlaggen die de kinderen van de Touwbaan maakten, zal het overige deel van de route met de Oosterhoutse Feestvlag getooid zijn - overigens is die vlag voor € 15,- o.a. te koop bij de VVV en Speelgoedmuseum - en hangen overal speakers om het geluid van de bevrijding te horen. En op het eind dan een kaarsje lichten, he! (CvA)

Meer berichten