Nieuwe expo: bevrijding en wederopbouw

Aan de hand van foto's, voorwerpen en verhalen vertelt Heemkring Molenheide over de Tweede Wereldoorlog, de bevrijding, maar vooral ook over de wederopbouw.
Aan de hand van foto's, voorwerpen en verhalen vertelt Heemkring Molenheide over de Tweede Wereldoorlog, de bevrijding, maar vooral ook over de wederopbouw. (Foto: )

'Bevrijding en wederopbouw' is de naam van de nieuwe tentoonstelling die op zondag 3 november voor het eerst in heemerf 't Oude Raadhuis in Gilze te zien is. Aan de hand van foto's, voorwerpen en verhalen vertelt Heemkring Molenheide over de Tweede Wereldoorlog, de bevrijding, maar vooral ook over de wederopbouw.

Kinderen die komen kijken kunnen met behulp van seinsleutels aan de slag met morsetekens en ze kunnen uitproberen hoe je (zoals in die tijd) met kroontjespennen schrijft. En niet onbelangrijk: in de zaal van het heemerf draait vanaf de tentoonstellingszondag in (let op!) december ook de documentaire 'Overleven in de schaduw van het vliegveld'. Voor al diegenen die hem nog niet gezien hebben.

Ouderen komen in 'Bevrijding en wederopbouw' vast en zeker veel herkenbaars tegen. Maar ook voor jongere mensen is deze tentoonstelling interessant. Want hier kunnen zij zien, horen en lezen wat ouders of grootouders meegemaakt hebben. 'Opdat wij niet vergeten'. 3 november is de eerste zondag dat 'Bevrijding en wederopbouw' open is. Van half twee tot half vijf kan iedereen aan de Nieuwstraat 22 in Gilze terecht. De tentoonstelling loopt t/m december 2020 op iedere eerste zondag van de maand, met uitzondering van augustus en september.

Meer berichten