Jerry Hermans
Jerry Hermans (Foto: Jerry Hermans)

'Biljart-camping' De Eekhoorn 80 jaar jong!

Dit jaar bestaat Camping De Eekhoorn 80 jaar. Jerry Hermans, samen met zijn vader Arie mede-eigenaar, vertelt over dit bijzondere jubileum en de betekenis van De Eekhoorn voor de biljartsport.

Jerry is opgegroeid met de keu in de wieg en woont zijn hele leven aan de Seterseweg 4 in Oosterhout. Hij weet zich nog te herinneren, dat het huidige hoofdgebouw ook vroeger bewoond werd als woonhuis, annex café. De camping heeft circa 225 staplaatsen.

Door inkrimping van het aantal biljartgelegenheden werd steeds meer aanspraak gemaakt op de biljarts van De Eekhoorn, dat daardoor “uit het jasje groeide”. ”We moesten zowel biljarters, teams als toernooien kwijt, waardoor het kunnen inspelen op de groeiende vraag, uitbreiding noodzakelijk maakte”, aldus Jerry.

Inmiddels is de uitbreiding in de laatste fase en staan er 4 biljarts (2,30 meter) en 4 matchtafels (waarvan 2 op biljartlifts). Hierdoor wordt Biljartcentrum De Eekhoorn geschikt gemaakt voor ook de grotere biljarttoernooien, zonder dat verplaatsing van tafels nodig is. Rondom is plaats voor ruim 100 biljarters en bezoekers.

In De Eekhoorn spelen dit seizoen wekelijks de teams van DKMtools, Eekhoorn 1 en 2 (v/h Dorsvlegel), Molenzicht 1, 2 en 3 de driebandcompetities binnen de Oosterhoutse Biljartfederatie (OBF). Buitendien spelen er negen KNVB Divisieteams (nationale driebandencompetitie), waarvan 2 in de Buffalo League. Verder kan nu ook beter worden voldaan aan de vraag naar grotere toernooiruimte.

Jerry Hermans: “Alhoewel de afronding van het uitbreiden van de zaal nog wel wat tijd en energie zal vergen, verwachten we in het 1e kwartaal 2020 gereed te zijn!”

Tekst: OBF/Bram Speijer

Meer berichten