"Licht aan in het donker; daar kun je niet genoeg op hameren."
"Licht aan in het donker; daar kun je niet genoeg op hameren." (Foto: )

Doe jij het met licht aan of licht uit?

Fietsen in het donker zonder licht? De kans op een ongeluk schiet omhoog. Veel fietsers staan er niet bij stil en wagen zich op goed geluk in het verkeer. Hoogste tijd voor extra aandacht gedurende de komende donkere maanden. Niet met een tik op de vingers maar juist met de duim omhoog.

De ValOpShop is een 'pop-up'-actie die komende tijd in West-Brabant de aandacht opeist. In alle vroegte of juist in de avondspits duiken er opvallende busjes op in het verkeer. Maar alleen als het donker is. De 'actievoerders' delen ter plaatse kadootjes uit aan fietsers die goed zichtbaar zijn.


De ValOpShop is een initiatief van de gemeente Breda en communicatiebureau Attacom. Otto van de Sanden van Attacom vertelt: "Licht aan in het donker; daar kun je niet genoeg op hameren. Daarom is het goed dat er allerlei acties zijn om zichtbaarheid te promoten. Wij doen het alleen net anders. Geen belerend vingertje of een tik op de vingers maar juist een beloning. De ValOpShop is een feestje voor alle fietsers. En ondertussen komt de boodschap echt wel aan." De komende weken is de ValOpShop in West-Brabant te vinden in Oosterhout, Etten-Leur, Breda en Made. Daarna volgen nog Steenbergen, Rucphen, Alpen-Chaam, Baarle-Nassau, Zundert en Rijsbergen.

Meer berichten