Foto: Ashley Oomen

Column Andy Marcelissen: Onder drug(s)

De actrice Imanuelle Grives werd onlangs opgepakt op het Belgische dancefestival Tomorrowland. Ze had volgens de Belgische aanklager een grote hoeveelheid xtc-pillen, MDMA, cocaïne en ketamine bij zich om te verkopen. We hoeven niet echt te raden waar ze de drugs had verstopt.

Aanvankelijk stelde de 34-jarige actrice dat ze de drugs bij zich had om zich voor te bereiden op een rol. Ze speelde al eens een rol in de serie Celblok H, een serie over een vrouwengevangenis. Wellicht kan ze nu gaan researchen of het allemaal een beetje klopte.

Misschien komt ze in de NL VIP-vleugel van de Belgische gevangenis, naast Frank Masmeijer. Zou de gevallen quizmaster haar soms een baantje aangeboden hebben? Frank's show op televisie was toentertijd al een straf voor iedereen. Nu wordt ie daarvoor gelukkig keihard teruggepakt.

Imanuelle zou in een negatieve cashflow zitten. Ik dacht dat acteurs en actrices, als ze niet acteren, gewoon in de bijstand zaten, geduldig wachtend op een rolletje hier of daar.

Daar richt je je leven dan toch op in? Dan eet je maar wat minder, zou ik zeggen. Positief bekeken zou je kunnen stellen dat ze zich de komende tijd geen zorgen hoeft te maken over de stijgende energierekening.

Maar goed, daders zijn in Nederland al heel snel slachtoffer. Kijk maar naar Dave Roelvink, Onno Hoes, Marco Bakker, Patrick Kluivert en Gerard Joling. Dus dit geeft waarschijnlijk een enorme impuls aan haar carrière. Volgend jaar uithuilen bij DWDD en ze kan weer aan de gang bij de VARA. Niemand vergeet haar nu ooit nog. Een superslimme marketing campagne dus.

Aan de andere kant: veelplegende criminelen gaan met fopstraffen naar huis en een beetje overal verkrijgbare dope dealen kost je dus 2 jaar. Juist in dit geval mag je als rechter zeggen dat ze al behoorlijk gestraft is door de negatieve media-aandacht.

Het is een krampachtige poging van het Openbaar Ministerie om een voorbeeld te stellen.

Het zou het OM sieren als ze haar eigen mensen ging aanpakken voor seks met minderjarigen. Die gaan nu vrijuit. En dat vind ik ernstiger dan die pillendealers.

Minister Grapperhaus vliegt zelfs gewoon even naar Thailand in een poging om een veroordeelde drugsdealer terug te halen. De omgekeerde wereld.

andymarcelissen.nl

Meer berichten