Het Kanton stopt per 1 januari 2020

Uitgeverij DPG Media heeft besloten per 1 januari 2020 te stoppen met het uitgeven van Het Kanton. De laatste uitgave van Het Kanton verschijnt op maandag 23 december. Voor de trouwe lezer blijft het lokale nieuws onder meer beschikbaar via BN DeStem en bndestem.nl. Adverteerders van Het Kanton kunnen in de toekomst nog steeds terecht bij DPG Media.Het nieuws werd vorige week al breed uitgemeten in BN DeStem.

Jan van Dun, algemeen directeur local media van DPG Media: "De markt ontwikkelt zich zo snel dat in veel steden en gemeenten nog slechts plaats is voor één huis-aan-huiskrant. In sommige plaatsen zijn er wel drie. Dit leidt tot allerlei bewegingen binnen onze huis-aan-huiskranten. Sommige titels worden verkocht, andere titels worden aangekocht of juist gestaakt. Wij passen ons bestaande portfolio aan en zetten verder in op het ontwikkelen van digitale mogelijkheden. Zo is ons nieuws ook te vinden op bndestem.nl of indebuurt.nl."

Eindredacteur Ron van Kuijk van Het Kanton is - net zoals menig reagerend lezer - teleurgesteld: "Droevig dat deze krant na 145 jaar zo aan zijn einde komt. Het is eeuwig zonde. Voor onze trouwe lezers natuurlijk, maar ook voor de redactie en correspondenten."

Meer berichten