Stanley en Jimmy Tielman, 2e en 3e generatie Tielman (Brothers)
Stanley en Jimmy Tielman, 2e en 3e generatie Tielman (Brothers) (Foto: )

Koloszaal verandert zondag in Indorock-paleis

Wat overgebleven is aan 'rockers van weleer' van de in de jaren 60-70 zo populaire 'Indorock' komt aankomende zondag naar Raamsdonksveer. Dan bundelen maar liefst acht Indo-bands namelijk hun muzikale krachten voor het goede doel in een gezamenlijk initiatief met de klinkende naam 'Indo Music United'.

RAAMSDONKSVEER - De Oosterhoutse band G-Six nam het initiatief om dit event te organiseren als benefiet concert ten behoeve van de hulpverlening aan de aardbeving op Ambon en de omliggende Molukse eilanden in Indonesië. Het begon op 26 september met een beving van ruim 6.0 op de schaal van Richter en sindsdien volgden inmiddels nog eens ruim 5000 natrillingen en bevingen. Vele mensen zijn huis en haard ontvlucht de bergen in naar hoger gelegen gebieden uit angst voor een mogelijk tsunami gevaar dat wordt voorspeld en leven onder barre omstandigheden in armoedige tentenkampen.

Het initiatief werd ruim een maand geleden voorgelegd aan Peter van Drunen, zaaleigenaar van de Koloszaal, en die was meten bereid om mee te denken en de Koloszaal ter beschikking te stellen voor heel weinig en daarmee het goede doel mede een warm hart toe te dragen. Na veel wikken en wegen werd gekozen voor a.s. zondag 24 november, om daarmee nog net de drukte van Sinterklaas en kerst voor te kunnen zijn.

Het was een relatief kleine moeite om even een rondje te bellen en echt in 'no time' waren er acht orkesten uit de Randstad, Brabant en Midden Nederland bereid om geheel pro deo op te treden dus een stevige 'line up' was snel gevonden.

De echte Indorockers uit de omgeving Den Haag, inmiddels al ver in de zeventig en een enkeling zelfs nóg ouder, zullen zondag het podium betreden. Toppers als o.a. de Legends of Indorock, Bintang Bali Rockers, Los Indos, Papaya en de Nightbreakers zullen dan het publiek een stuk muziek van weleer laten horen. Uiteraard is er ook een optreden van het orkest van de initiatiefnemers G-Six en mede-initiefnemer Ambeua. Daarnaast treden duo SiLo en de artiesten Ricardo Pichel en Gordon Smith op. Hoogtepunt zal zondagmiddag absoluut het optreden zijn van Stanley Uchtman 'Tielman', de zoon van Reggy Tielman van de legendarische Tielman Brothers', die de grondleggers van de Indorock en Nederpop muziek waren eind jaren zestig. Hij zal met zijn eigen band Reunited laten zien en horen dat er 'muziek' in zijn familie zit en de traditie die hem in de genen zit in ere gehouden wordt.

'Indo Music United' vindt zondag plaats vanaf 12.30 tot 21.00 uur in de Koloszaal aan de Kasteellaan 21 in Raamsdonksveer. Een kaartje kost in de voorverkoop € 10,00 en kan telefonisch besteld worden via 0162-671166 of 013-4560934, dan wel middels whatsap bericht aan het nummer 06-25300468. Aan de deur kost een kaartje € 15,00. Meer informatie op de Facebook-pagina van Indo Music United.

Meer berichten