Foto: Ashley Oomen

Column Andy Marcelissen: Sieg heil

De zeurende linkschmensch voelt weer een kans om plaatsvervangend gekwetst te zijn. Maar ze zijn er nog niet helemaal uit wat de grap zou kunnen zijn en wie er nu precies beledigd werd.

In een onbewaakt moment floepte Marco van Basten deze twee woorden er uit. En jawel hoor, alweer een groep gekwetsten erbij, deze keer de kleinkinderen van onze Oosterburen.

Duitse kranten schreeuwen het uit van verontwaardiging. Heel gek, tachtig jaar geleden waren die kranten daar oorverdovend stil.

Schijtlolbroek Hans Kraay junior interviewde Heracles-trainer Wormuth in steenkolenduits, San Marco maakte een fout grapje van het niveau 'Allo Allo' en alle D66-ers schieten weer in een kramp.

Nu we het toch over kwetsen hebben: Die Duitse trainer vertikte het ook om gewoon Nederlands te praten. Is Van Gaal ooit in het Nederlands geïnterviewd door de Duitse media? Hoe onbeschoft.

De gemiddelde Duitser is helemaal klaar met het eeuwige schuldgevoel en het geklaag van de permanent gekwetsten. Ze hebben daar een bondscoach die met zijn hand in zijn broek z'n lul recht legt en daarna aan zijn vingers ruikt.

De uitspraak van Marco kwam als een geschenk uit de hemel. Van Basten was trouwens altijd al extreem rechts. Zijn linkerbeen gebruikte hij alleen maar om op te staan. Duh!

Alleen al vanwege het superieure "Wir schaffen das" verdient Duitsland wat mij betreft af en toe een kleine reminder dat het goed na moet denken over hoe het zich binnen Europa profileert en manifesteert.

Er lopen in Nederland (en elders in Europa) nog genoeg mensen rond die weten hoe het voelt om overlopen te worden. Die zien in de nadagen van hun bestaan met lede ogen aan hoe buitenstaanders langzaam maar zeker het toneel overnemen.

Niks "Wir schaffen das", dat maken wij zelf wel uit. Een klein, binnensmonds gemompeld "Sieg Heil!" af en toe - al is het bij een sportwedstrijd - houdt de zaken dus wat mij betreft prima in perspectief. In humor zit tenslotte altijd een kleine kern van waarheid.

Humorloze Duitsers en jankerds uit de linkse goegemeente van het Nederlandse klootjesvolk zijn overgevoelig.

Beledigd zijn is een emotie van bekrompenheid en vaak een gebrek aan zelfreflectie.

Wanneer humor niet meer kan... dan zijn er geen grappen meer.

Maar ik vrees dat Marco van Basten zijn heil ergens anders moet gaan zoeken.,,

andymarcelissen.nl

Meer berichten