Foto: Ashley Oomen

Column Andy Marcelissen: Temptation

RTL stopt met de seksueel grensoverschrijdende programma's Temptation Island, De Villa, en Love Island. Het past in de trend van de verpreutsing (Rembrandt schilderde immers al in de 17e eeuw zonder problemen naakte, plassende en poepende mensen), maar het is goed dat die leeghoofdige programma's stoppen. Bovendien was er in De Villa sprake van fout gedrag, iets wat helemaal niet meer kan in deze #metoo-tijd.

Seksueel grensoverschrijdend kon je die programma's nauwelijks noemen. Het was eerder zinloos geneuzel over de oneindige leegheid van het bestaan van een stel verwende twintigers die over werkelijk niets van enige blijvende waarde converserend dag en nacht worstelen met de verhouding tussen hun goede looks en hun aangeboren onderontwikkelde denkvermogen.

Ik ergerde me kapot aan deze sneue programma's. Het normaliseren van de vrije seksuele moraal is slecht voor de jeugd. Een hele generatie raakt seksueel verknipt door dit soort achterlijke voorbeelden op tv. Het was goedkoop gratis entertainment over de rug van de naïefste kandidaten. Doei ermee.

Betekent dat RTL er nu helemaal mee gaat stoppen? Of komen ze met een nieuw format wat meer op deze tijd is gericht?

Transformation island bijvoorbeeld. Waar een stel mannelijke en vrouwelijke transgenders schaars gekleed op een tropisch eiland de hele dag tegen elkaar aan lopen te zeuren en te schelden dat ze nog lang niet klaar zijn voor de grote geslachtsoperatie. Met uiteraard een speciale rol weggelegd voor de eilandarts, die zich staande moet zien te houden tussen het jaloerse gekift.

Die mooie, lieve meisjes zijn natuurlijk echt alleen maar mooie, lieve meisjes.


Die hadden echt niet begrepen wat dat Engelse woord 'Temptation' betekent in het Nederlands.

De producent is natuurlijk fout, maar elke onnozelaar snapt hoe die programma's werken.

Nu kruipen ex-deelnemers ineens in de slachtofferrol. Je weet toch bij voorbaat waar zo'n programma om draait, niet omdat je daar elke avond gaat schaken en debatteren op hoog niveau.

Je had je ook voor Lingo kunnen aanmelden toch?

Maar goed, hadden we eindelijk een programma waarin vrouwen met 50% zijn vertegenwoordigd, is het weer niet goed.

Minister Van Engelshoven moet krachtig protesteren en optreden tegen dit onrecht. En natuurlijk keek niemand er naar. Op iedereen na.

andymarcelissen.nl

Meer berichten