In het tv-programma Goud van Brabant, zaterdag 7 december op Omroep Brabant, gaat zangeres Anneke van Giersbergen op bezoek bij drie totaal verschillende kloostercomplexen in dezelfde stad: de Heilige Driehoek..
In het tv-programma Goud van Brabant, zaterdag 7 december op Omroep Brabant, gaat zangeres Anneke van Giersbergen op bezoek bij drie totaal verschillende kloostercomplexen in dezelfde stad: de Heilige Driehoek.. (Foto: )

Anneke verwondert in Heilige Driehoek

In het tv-programma Goud van Brabant, zaterdag 7 december op Omroep Brabant, gaat zangeres Anneke van Giersbergen op bezoek bij drie totaal verschillende kloostercomplexen in dezelfde stad: de Heilige Driehoek in Oosterhout.

OOSTERHOUT - De drie kloostercomplexen zijn buren van elkaar. Voor alle bewoners geldt dat ze hun leven in dienst van het geloof stellen, maar wat dat precies betekent, is voor elk van hen anders. Kijk zaterdag 7 december naar Goud van Brabant om te ontdekken wat de verschillen zijn.

Naast deze reportage over de Heilige Driehoek komen nog andere verhalen uit het rijke Brabantse verleden in het tv-programma aan bod. Brabantse talenten, van amateur tot professional, nemen je op geheel eigen wijze mee naar vroeger.

Junior Reporter Abder interviewt Lucy Kusters over haar verhuizing van de randstad naar Boxmeer en de creatieve talenten Martijn Kuijten en Inge Jansen vertellen het verhaal van Tôntje d'n Dwerg uit de Peel in animatie en muziek.

Ook kun je meekijken over de schouder van filmmaker Hans Borgman die een doorlopende serie maakte over de Schola Cantorum, het kerkkoor van de Sint Jan in 's-Hertogenbosch.

In het programma Goud van Brabant nemen Brabantse talenten, van jong tot oud en van amateur tot professional, de kijker op geheel eigen wijze mee naar vroeger Vooral de persoonlijke en kleine verhalen van de inwoners van Brabant komen aan bod. Zo praten mensen op een unieke wijze met elkaar over het heden, het verleden en de toekomst. Want als je meer weet over het verleden, kijk je anders naar de wereld om je heen: 'Verrek, zit dat zo?!'. Stichting Nieuwe Helden voert samen met Erfgoed Brabant het project Goud van Brabant uit, in opdracht van de provincie Noord-Brabant en Omroep Brabant.

Zangeres Anneke van Giersbergen verwondert zich dus in de Heilige Driehoek.Hans Borgman maakte een serie over kerkkoor Schola Cantorum uit 's-Hertogenbosch. Creatieve talenten Martijn Kuijten en Inge Jansen vertellen het verhaal van Tôntje d'n Dwerg en oma Lucy over de verhuizing van de randstad naar Boxmeer

Kijk elke zaterdag op Omroep Brabant naar een nieuwe aflevering van Goud van Brabant. De uitzending wordt vanaf 18 uur ieder uur herhaald.

Meer informatie: goudvanbrabant.nl

Meer berichten